• semester i visby
    Köket och hallen
  • lägenheter för uthyrning i visby
    Charmig stuga att hyra mitt i Visby
  • stuga gotland
    Touch av Gotland

Apgränd

Ett mycket charmigt 1700-talshus på cirka 30 kvadratmeter i två plan. Varsamt renoverat med mysig stensatt privat gård. Perfekt hus för liten barnfamilj eller ett par. Vi kallar det för pepparkakshuset då allt är lite mindre än i ett vanligt hus men mycket charmigt, fräscht och fullt utrustat.

Stugan ligger mitt i Visby innerstad i ett trevligt och lugnt kvarter som kallas Djurriket.

Upplev den bevarade 1700-talscharmen med bland annat handhyvlade takplankor och originalgolv.

Brant trappa till sovloft med en 160 cm säng. Bäddsoffa på nedre plan, 120 cm bred. Litet separat helrenoverat köksrum, fullt utrustat med diskmaskin, mikrovågsugn, kyl/frys samt tre-plattors spis med ugn. Helkaklat badrum med toalett, dusch och golvvärme.

Flatscreen TV. Trådlöst bredband. Fyra stora fönster.

Trädgården har utemöbler och en stor Weber-grill samt en granitbänk för sköna kaffestunder.

Allergiker är välkomna då vi inte tillåter några husdjur och rökning är endast tillåten på gården.

Handla nybakat bröd i Brödboden 100 meter bort på Södertorg. Bland det bästa brödet på Gotland. Promenera runt i de gamla delarna av Visby innerstad som ligger framför er direkt då ni lämnar huset.

Almedalen, Kruttornet, affärsstråket Adelsgatan, Sankta Maria domkyrka och alla ruiner finns inom bekvämt promenadavstånd. Strosa längs med Visbys egna strandpromenad och njut av utsikten över havet och staden.

Ett trettiotal bra restauranger finns innanför ringmuren och de allra flesta håller en mycket hög standard. En varning dock är att alltid gå till de restauranger som håller öppet året om och undvika de som bara dyker upp under de få intensiva sommarveckorna som serverar undermålig prefabricerad mat. Många av de året-runt öppna restaurangerna har dock stora uteserveringar som bara finns under sommaren, men köket och inomhusdelen håller öppet året runt och levererar alltid mat av hög kvalitet. Var inte blyga utan fråga er fram. Jag finns också alltid tillgänglig på telefon för att hjälpa er om ni känner er tveksamma.

Skicka bokningsförfrågan!

apgrand7